Ανακαλύψτε το Ξυλόκαστρο!

Στη βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου βρίσκεται η παραθαλάσσια κωμόπολη του Ξυλόκαστρου, γνωστό παραθεριστικό κέντρο από το 1920 μέχρι και σήμερα.

Κατά μήκος του Κορινθιακού και της παλιάς εθνικής οδού και σε έκταση περίπου δύο χιλιομέτρων βρίσκεται το περίφημο πευκοδάσος, ο γνωστός "Πευκιάς"."Το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας" όπως το αποκάλεσε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης και η πηγή έμπνευσης του άλλου μεγάλου ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού.

Στην κεντρική πλατεία του Ξυλοκάστρου δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Βλασίου μνημείο βυζαντινής τέχνης με τοιχογραφίες Κόντογλου.

Περπατώντας στον Πευκιά θα ανακαλύψετε την κατοικία του Άγγελου Σικελιανού.

Εύκολα και γρήγορα (μόλις σε μισή ώρα) μπορείτε να βρεθείτε στον ορεινό όγκο της Ζήρειας(Κυλλήνη), να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά Τρίκαλα και να περιπλανηθείτε στο πανέμορφο ελατοδάσος και τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Συνεχίζοντας μέσα από το ελατοδάσος, μπορείτε να βρεθείτε στο οροπέδιο όπου βρίσκεται το χειμερινό γραφικό καταφύγιο-καφέ-εστιατόριο.

Πέντε χιλιόμετρα από την πόλη και ανάμεσα σε Καμάρι και Λουτρό θα βρείτε ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας το φαράγγι της Φόνισσας.

Το Ξυλόκαστρο απέχει μισή ώρα από Αρχαία Κόρινθο και Λουτράκι, μία ώρα από Ναύπλιο και Πάτρα, μισή ώρα από το Διακοφτό και τον οδοντωτό για να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο των  Καλαβρύτων και το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο.

Στη βόλτα στον παραλιακό δρόμο του Ξυλοκάστρου θα θαυμάσετε το δειλινό και θα βρείτε εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί και καφετέριες για το φαγητό, τον καφέ και το ποτό σας καθώς και μπαράκια για νυχτερινή διασκέδαση

xylokastro-green-village

xylokastro10 xylokastro11 xylokastro12 xylokastro13 xylokastro14 xylokastro15 xylokastro16

24-ores-xylokastro-podilarada-ekkinisi agiou-vlasiou-2016-xylokastro pefkias3 platia-xylokastrou-ag-vlasios sykia1 xylokastro1 xylokastro-iliovasillema-2016

beach-soccer2 xylokastro-limanaki1 xylokastro-marina1 xylokastro-municipality1 xylokastro-pefkias-touristiko xylokastro23 xylokastro18

DSC02599 DSC02670 DSC03004 DSC03011 xylokastro19 xylokastro20 xylokastro22